Official Stanley/Stella Dealer

teefactory.be/nl

Textiel bedrukken in belgië. Experts in textieldruk sinds 1981.

Gratis salesnummer: 0 380 81 227 e-mail: nl@teefactory.be

Vergelijkende tabel druktechnieken personalisatie textiel

Welke techniek is de beste om textiel te personaliseren?

Op deze vraag hebben we geen exact antwoord. Dit is afhankelijk per situatie, type kledingstuk en per design. Er zit een verschil bijvoorbeeld tussen het bedrukken van 1000 shirts met een foto in vergelijking met 100 sweaters met een eenvoudig logo in 1 kleur. We adviseren onze klanten steeds, na een kijkje te nemen naar het design, met de best geschikte techniek voor de bedrukking van hun designs. We zoeken de beste oplossing om uw creaties leven in te blazen en dit met de beste prijs-kwaliteitsverhouding.


Zeefdruk Flex Cut Flex Print & Cut Copitrans Digitale druk DTG Sublimatie Quadritrans Borduren Rhinestone - kristaldruk
Leveringstijd 7-15 dagen 3-10 dagen 3-10 dagen 3-10 dagen 3-15 dagen 3-15 dagen 10-15 dagen 10-20 dagen 10-20 dagen
Minimum hoeveelheid per bestelling 10 stuks 10 stuks 10 stuks 10 stuks 10 stuks 10 stuks 50 stuks 10 stuks 10 stuks
Bedrukkingskost Gemiddeld-laag Gemiddeld Gemiddeld Laag Gemiddeld-hoog Gemiddeld-hoog Gemiddeld Gemiddeld-hoog Hoog
Kleurlimiet 7 kleuren 1 kleur NEE NEE NEE NEE NEE 15 kleuren 6 kleuren (steentjes)
Fotografische afbeeldingen NEE NEE JS JS JS JS JS NEE NEE
Gradiënten Enkel in raster NEE JA JA JA JA JA NEE NEE
Kleurechtheid 98,00% 98,00% 90,00% 92,00% navragen 90,00% 98,00% 80,00%
Bedrukken op gekleurd oppervlak JA JA JA Felle kleuren JA NEE JA JA JA
Bedrukken op wit oppervlak JA JA JA JA JA JA JA JA JA
Kwaliteit opdruk Zeer hoog Hoog Hoog Gemiddeld Zeer hoog Zeer hoog Hoog Zeer hoog Zeer hoog
Ademend Weinig NEE NEE NEE Weinig JA NEE NEE NEE
Voelbaarheid afdruk Licht JA JA JA Licht NEE JA JA JA
Wasbestendigheid Zeer hoog Hoog Hoog Gemiddeld/Laag Zeer hoog Onafwasbaar Hoog Hoog Gemiddeld/hoog
Bedrukken andere producten(petten, jassen,...) JA JA JA JA NEE JA JA JA JA

Waar rekening mee te houden bij het kiezen van een druktechniek?

 • Hoe is het design: met gradaties of vlakke kleuren.
 • Hoe is het weefsel: wit of gekleurd. Katoen of polyester. Of een moeilijk te bedrukken kledingstuk.
 • Kleurlimiet: bepaalde technieken, zoals bijvoorbeeld DTG, maken een full-colour bedrukking mogelijk. Andere beschikken dan weer over limitaties, zoals zeefdruk (6 kleuren).
 • Kleurechtheid: willen we een concrete pantone of een kleur bij benadering.
 • Budget: technieken zoals borduurwerk zijn minder voordelig dan DTG of zeefdruk. Het is belangrijk het budget te weten vooraleer een techniek te gaan kiezen.
 • Kwaliteit bedrukking: bepaalde technieken zijn ideaal voor evenementen en promotie, maar voor designers of merchandising raden we dan weer andere opties van een betere kwaliteit aan, zoals borduurwerk, zeefdruk of digitale druk.
 • Gevoel: mag u de opdruk al dan niet aanvoelen op het kledingstuk? Sublimatie is de techniek die u het minst voelt, hierna komen DTG en zeefdruk op de tweede en derde plaats. Borduurwerk, vinyl, copytrans en quadritrans merkt u dan weer meer op op het kledingstuk.
 • Resistentie bij het wassen: als u je op zoek bent naar kleding voor promotie, manifestaties, etc. dan is de resistentie bij het wassen meestal minder belangrijk. Bij werkkleding of kleding voor designers is dit dan weer een must.

Hoe een plastic gevoel op de shirts vermijden?

De plastic afwerking en het gevoel op de kleding van technieken zoals vinyl, copitrans of quadritrans vallen niet altijd in de smaak. In dit geval raden we andere technieken zoals zeefdruk, digitale druk of sublimatie aan voor de personalisatie van uw kleding.

Wat is beter: zeefdruk of digitale druk?

De ene techniek is niet beter dan de andere. Zeefdruk is een artisanaal proces waarbij kleur per kleur wordt bedrukt op de kleding. Dankzij deze traditie, de resistentie en goede afwerking is dit een van de favoriete technieken onder designers. De resultaten zijn dan ook ongelofelijk.

Om een foto of designs met veel kleuren en gradaties te bedrukken is digitale druk “direct to garment” de beste optie. Deze druktechniek biedt een directe bedrukking op shirts, sweaters, polo’s en tassen en maakt het mogelijk om al uw creaties tot leven te brengen.

Als we van zeer dichtbij gaan kijken dan kunnen we bij een opdruk in DTG de kleine kleuren puntjes van de CMYK inkt zien, net zoals bij een opdruk op papier. Van iets verder zijn de resultaten spectaculair, maar het is belangrijk er rekening mee te houden dat deze puntjes zichtbaar zijn bij het dichtbij examineren van de kleding. Bij zeefdruk is dit dan weer niet het geval.

Bij het kiezen van de geschikte techniek zijn de 2 voornaamste factoren: ten eerste het aantal kleuren in het design en het type design, en ten tweede de prijs. Zeefdruk is de voordeligste techniek voor het personaliseren met designs met een beperkt aantal kleuren en bij grote oplagen. Voor veel kleuren en kleinere oplagen is DTG dan weer de voordeligste optie.

En een andere factor is dan weer de kleurechtheid van de opdruk. Bij zeefdruk kunnen we concrete pantones produceren met een kleurechtheid van 98%. Bij DTG kunnen we zo een hoge kleurechtheid niet gaan garanderen.

Zeefdruk of vinyl?

De eeuwige vraag! Vinyl blijft de beste optie voor het toevoegen van individuele nummers en namen op sportieve shirts en uitrustingen. Echter, voor het bedrukken van shirts wordt vandaag de dag zeefdruk of digitale druk gebruikt.

Wat is de goedkoopste techniek voor het personaliseren van shirts?

Voor grote oplagen met een opdruk in 1 of 2 kleuren is zeefdruk de duidelijke keuze, zonder twijfel.
Voor middelgrote en kleine oplagen met veel kleuren dan kunnen we weer digitale druk aanbevelen.

Hoe kan ik shirts met een foto bedrukken?

Wil je een speciaal moment vereeuwigen? Bent u designer en wenst u een kledinglijn met uw foto’s te creëren? Wenst u een vrijgezellenfeest te vieren met de foto van uw vrienden? We krijgen veel de vraag tot de mogelijkheid van het bedrukken van foto’s op shirts, tassen, etc. Uiteraard is dit mogelijk en de resultaten zijn ongelooflijk!

Om shirts met een foto te personaliseren raden we, afhankelijk van het type kledingstuk, de volgende technieken aan:

 • Kleding uit katoen
  Voor een opdruk van foto’s, illustraties met gradaties of designs met veel kleuren raden we digitale druk, DTG, aan. DTG heeft geen kleurlimiet en maakt het mogelijk om met fotografische kwaliteit op de kleding te gaan bedrukken. Zonder stickers en met een hoge resistentie bij het wassen.
  Kan toegepast worden op shirts, sweaters, polo’s en tassen.
 • Witte kleding uit polyester:
  Een nog resistenter alternatief en een techniek die u ook minder voelt op de kleding dan DTG, is sublimatie. Deze methode voelt u niet op de kleding, is onuitwisbaar en ook 100% ademend.
  Kan toegepast worden op witte kleding uit polyester, dit zowel op technische shirts of op polyester shirts met cotton touch afwerking. Deze laatste werden speciaal bedacht voor sublimatie. Perfect voor shirts voor souvenirs, evenementen en promotie, en steeds meer te vinden in kledinglijnen.